Verdachten dood Willem Evers (65) niet vervolgd

Print
Verdachten dood Willem Evers (65) niet vervolgd

Bloemen op de plek waar Willem Evers de confrontatie aanging met hangjongeren. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Walem - De vier minderjarige jongeren die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van WIllem Evers (65) in Valkenburg worden niet vervolgd.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak te seponeren.

In eerste instantie werd het viertal verdacht van openlijke geweldpleging met de dood of zwaar lichamelijk letsel van de bejaarde man tot gevolg. In mei werd deze verdenking al afgezwakt tot een eenvoudige mishandeling en openlijke geweldpleging. 

Onderzoek
Donderdag 3 augustus 2017 ontstond in de wijk Broekhem in Valkenburg een conflict tussen de 65-jarige Willem Evers uit Valkenburg en vier minderjarige jongeren. Na het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van het overlijden van de man zijn destijds vier minderjarige verdachten aangehouden voor de openlijke geweldpleging.

Overleden
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer op 3 augustus, voorzien van een stok, naar de jongeren toe is gegaan. Vervolgens is er een schermutseling ontstaan waarbij de 65-jarige man ten val is gekomen. Hij is onwel geworden en later in het ziekenhuis overleden.

Hartfalen
In maart 2018 heeft het Openbaar Ministerie het definitieve sectieverslag ontvangen. Hieruit is gebleken dat er geen verband is tussen de gebeurtenissen op 3 augustus 2017 en het uiteindelijke overlijden. Mogelijk dat hartfalen Willem Evers fataal is geworden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen