Verdachten dood Willem Evers (65) niet vervolgd

Print
Verdachten dood Willem Evers (65) niet vervolgd

Bloemen op de plek waar Willem Evers de confrontatie aanging met hangjongeren. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Walem - De vier minderjarige jongeren die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van WIllem Evers (65) in Valkenburg worden niet vervolgd.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak te seponeren.

In eerste instantie werd het viertal verdacht van openlijke geweldpleging met de dood of zwaar lichamelijk letsel van de bejaarde man tot gevolg. In mei werd deze verdenking al afgezwakt tot een eenvoudige mishandeling en openlijke geweldpleging. 

Onderzoek
Donderdag 3 augustus 2017 ontstond in de wijk Broekhem in Valkenburg een conflict tussen de 65-jarige Willem Evers uit Valkenburg en vier minderjarige jongeren. Na het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van het overlijden van de man zijn destijds vier minderjarige verdachten aangehouden voor de openlijke geweldpleging.

Overleden
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer op 3 augustus, voorzien van een stok, naar de jongeren toe is gegaan. Vervolgens is er een schermutseling ontstaan waarbij de 65-jarige man ten val is gekomen. Hij is onwel geworden en later in het ziekenhuis overleden.

Hartfalen
In maart 2018 heeft het Openbaar Ministerie het definitieve sectieverslag ontvangen. Hieruit is gebleken dat er geen verband is tussen de gebeurtenissen op 3 augustus 2017 en het uiteindelijke overlijden. Mogelijk dat hartfalen Willem Evers fataal is geworden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen