Bijtende stof in water kinderboerderij: pinguïn overleden

Print
Een zwartvoetpinguïn van de Maastrichtse kinder- en zorgboerderij Daalhoeve is maandag plots overleden. Volgens bedrijfsleider Ralph Frissen is er waarschijnlijk chloor of een andere bijtende stof in het water van het verblijf gegooid.

"De dierenarts heeft geconstateerd dat de pinguïn verbrandingsverschijnselen had aan de longen, slokdarm en luchtpijp. Dat komt waarschijnlijk door een product dat van buitenaf in het water is gegooid”, zegt Frissen.

Lees ook: Tumult over zwartvoetpinguïns

Tweede en derde
Een tweede pinguïn is inmiddels ook ziek en de verwachting is dat ook deze zal sterven. Met de derde pinguïn gaat het op dit moment nog goed. Toch wordt voor het dier gekeken naar een andere verblijfplaats. 

Triest
De medewerkers van de kinderboerderij zijn bedroefd over het voorval. Frissen: "Je bouwt een band op met je dieren. Zeker met deze kleine pinguïns die we met veel zorg helpen opgroeien. Het is bijzonder triest, omdat de pinguïns zich goed thuis voelden in hun verblijf.” Het overlijden van de pinguïn is inmiddels gemeld bij de dierenpolitie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen