Heerlense jongen (17) opgepakt voor mishandeling transgender

Print
Heerlense jongen (17) opgepakt voor mishandeling transgender

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

De politie heeft dinsdagochtend een 17-jarige jongen uit Heerlen opgepakt op verdenking van mishandeling van een 27-jarige transgender.

De jongen wordt ervan verdacht op 24 juni in het centrum van Heerlen het slachtoffer te hebben geslagen omdat ze transgender is. Hieraan hield ze een lichte hersenschudding over.

De Heerlense werd al langere tijd lastig gevallen door een groep hangjeugd, die zich voornamelijk rond het Maankwartier ophoudt. De jongen maakt deel uit van deze groep.

Meerdere incidenten
Een woordvoerder van de politie erkent dat deze groep al langere tijd overlast geeft, “en niet alleen aan transgenders. Er zijn meerdere incidenten geweest.”

Een wijkteam van de politie en straatcoaches zijn al langere tijd bezig om ervoor te zorgen dat de overlast in het centrum vermindert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen