Gemeente huldigt Dumoulin voor aanvang van Ridderronde

Print
Gemeente huldigt Dumoulin voor aanvang van Ridderronde

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Voordat Tom Dumoulin morgenavond, woensdag 8 augustus, op de Kesselskade van start gaat in de 34e Ridderronde, zet burgemeester Annemarie Penn te Strake hem namens Maastricht en de Maastrichtenaren in het zonnetje.

De organisatie van de Ridderronde wist de profwielrenner, die tweede werd in de onlangs verreden Tour de France, op het laatste moment naar Maastricht te halen. Dat is vooral te danken aan Park Hotel Valkenburg en Metroprop vastgoed, die uiteindelijk voor een groot deel van het startgeld van Dumoulin zorg droegen, aldus de organisatie. Daarnaast hebben nieuwe en bestaande sponsoren geld bijgelegd om de benodigde 30.000 euro te vergaren.

Dumoulin zal woensdagmiddag ook al aanwezig zijn op het Vrijthof, bij de Ridderronde sportchallenge voor jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar.

Dertig profrenners
Naast Dumoulin zijn Wout Poels (Sky),  Paul Martens, Timo Roosen (beiden Lotto NL-Jumbo), Loïc Vliegen (BMC), Roy Curvers  (Sunweb) en Julius van den Berg (EF Educatio First-Drapac p/b Cannondale)  van de partij in Maastricht. Het profveld bestaat uit 30 wielrenners. Het startschot valt om 20.30 uur.

Marianne Vos
Bij de dames start ook een aantal toppers zoals Coryn Rivera (Sunweb Women), Marianne Vos en Sabrina Stultiens (Beiden Waowdeals Pro Cycling). In totaal gaan 28 wielrensters om 19.00 uur van start.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen