‘Weg naar Groote Peel onveilig’

Print
‘Weg naar Groote Peel onveilig’

Afbeelding: De Groote Peel

Veel mensen die te voet, per fiets of scootmobiel naar het bezoekerscentrum van de Groote Peel komen, vinden de route erheen onveilig.

Dit blijkt uit een enquête die afgelopen weekeinde door zo’n 160 mensen in bezoekerscentrum De Pelen is ingevuld.

De vragen waren opgesteld door de Dorpsraad Ospeldijk, het Gehandicaptenplatform Nederweert en het bezoekerscentrum. Volgens dorpsraadvoorzitter Hubert Huijerjans gaat het vooral om de route vanaf Ospel en Ospeldijk.

Centenkwestie
"De weg vanaf het dorp Ospeldijk naar het bezoekerscentrum is veel te smal. Fietsen of lopen terwijl de auto’s langs je heen razen vinden bezoekers akelig”, vertelt hij. "We pleiten dan ook voor een vrijliggend voet-/fietspad. We moeten daarvoor in overleg met Staatsbosbeheer en een andere grondeigenaar. Na de vakantie gaan we ook naar de nieuwe wethouder om met hem over dit plan te praten. Maar het zal wel een centenkwestie zijn die lang gaat duren", verzucht hij.

Bang
Volgens Huijerjans komen bijvoorbeeld bewoners van het Thomashuis, gevestigd in de oude basisschool in Ospeldijk, niet met rolstoel of duofiets naar het centrum waar tal van activiteiten worden gehouden. "Ze pakken dan meestal een busje. Ook mensen met een scootmobiel zijn er bang voor dat ze naast de weg in de greppel belanden."

160.000 bezoekers
Er komen jaarlijks zo’n 160.000 bezoekers naar het centrum. De meesten komen met de fiets naar een streekfestival of gewoon om iets te drinken en te eten. Huijerjans: "Er ligt zo’n grote attractie. Een goede bereikbaarheid zou vanzelfsprekend moeten zijn", aldus de voorzitter.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje