Het is gebeurd: eindelijk regen in Limburg

Print
Het is gebeurd: eindelijk regen in Limburg

Foto ter illustratie Afbeelding: Thinkstock

De eerste bui van augustus is een feit. Voor het eerst in lange tijd plensde het dinsdagnacht in Limburg. In het zuiden iets meer dan in het noorden.

De hitte maakte plaats voor koelte en de droogte voor buien. Zelfs enkele onweersbuien trokken over de provincie. Volgens Weerplaza was het voornamelijk in het zuiden van het land het natst, met op veel plaatsen zo'n 5 millimeter regen, lokaal oplopend tot meer dan 15 millimeter.

Geen hitterecord
Er was een kans dat het hitterecord van dinsdag 23 augustus 1944 werd verbroken, toen het kwik in Gelderland opliep tot 38,6 graden. Maar het bleef dinsdagmiddag 36,6 graden in Arcen.

Weersverwachting
Woensdag kan de temperatuur stijgen tot 27 graden in Limburg. Het kan hier en daar wat winderig zijn, maar het blijft droog. Maar de komende dagen wordt de lucht onstabieler en kunnen er vaker buien ontstaan, met name donderdagmiddag en -avond. Het kwik kan dan wel oplopen tot zo'n 22 graden. Vrijdag is het licht wisselvallig met een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. De temperatuur ligt dan zo rond de 23 graden.

Heb jij een mooie weerfoto van dinsdagnacht? Stuur hem dan op naar de onlineredactie van De Limburger of via 0611108022.


Deze foto is dinsdagnacht geknipt door Maarten Arts in Venray.