Buurtbewoners Sint Maartenspoort als acteurs in 'Oorlog en Vrede'

Print
Buurtbewoners Sint Maartenspoort als acteurs in 'Oorlog en Vrede'

Afbeelding: Stichting SERA

Na het succes van 'Moederziel' regisseert Ivo van Megen in Maastricht opnieuw een voorstelling waarin persoonlijke verhalen van buurtbewoners een grote rol spelen. Dit keer wordt de productie behalve door bewoners uit Sint Maartenspoort ook gedragen door bewoners van Wyck en Céramique. Hun verhalen zijn dit keer gebaseerd op de roman 'Oorlog en Vrede' van Leo Tolstoi.

De bewoners oogstten vorig jaar veel lof met hun ontroerende en ook hilarische persoonlijke verhalen in de toneelvoorstelling 'Moederziel'. Dagblad De Limburger kopte: 'Een ware ode aan de wijk'. 

Fabriekshal als toneel
De nieuwe voorstelling 'Oorlog en Vrede' die volgend voorjaar in een fabriekshal van Laura Metaal in Beatrixhaven vijf avonden wordt opgevoerd, wordt voor een deel opnieuw gedragen door bewoners van Sint Maartenspoort. Ook bewoners uit Wyck en Céramique zullen dit keer het gezelschap gaan versterken. 

Vechtscheiding
De 'acteurs' ('Elk verhaal is waardevol') vertellen hun persoonlijke verhalen rond het thema van Tolstoi. "Is immers een vechtscheiding niet ook een kleine oorlog?" aldus regisseur Ivo van Megen die de persoonlijke verhalen aaneen rijgt tot een theatrale voorstelling.

Tekst en uitleg
De eerste repetitie en kennismaking is op dinsdag 11 september, in buurtcentrum La Bellettsa aan het Kardinaal van Rossumplein. Van Megen en choreografe Anne Bakker geven dan aan de spelers ook tekst en uitleg over de nieuwe productie.