Kesselnaar Leo is springlevend, maar volgens Staatsloterij niet

Print
Kesselnaar Leo is springlevend, maar volgens Staatsloterij niet

Afbeelding: ANP

Kessel - Leo Willemsen is verbouwereerd wanneer hij in juli een Staatsloterijbrief opende met daarin een wel hele aparte mededeling. Volgens de Staatsloterij was de 77-jarige Kesselnaar dood.

"Ik schrok me rot", laat hij aan De Telegraaf weten.

Condoleance
De brief was gericht aan zijn nabestaanden. 'Wij ontvingen het bericht van het overlijden van meneer L.J.M. Willemsen. Hierbij condoleren wij u met dit verlies', stond er in de brief. Omdat de loterij dacht dat de Kesselnaar dood was, werd zijn lidmaatschap onmiddellijk stopgezet. Hierdoor kon de 'dode' Leo niet meedoen aan de verloting van de vijfduizend euro op iedere werkdag.

Woedend mailtje
De Kesselnaar liet het hierbij niet zitten en woest stuurde hij een mailtje. "Die sloot ik af met 'de spinglevende' Leo Willemsen. Na meer dan 35 jaar meespelen met een lot, word ik gewoon als een dooie aan de kant gezet", briest hij tegen De Telegraaf.

Excuses
Een week nadat hij de boze mail had verzonden, liet de Staatloterij weten dit te betreuren. Hij ontving excuses in de vorm van een gesprek en twee loten. Tevreden was de 'overleden' Kesselnaar niet. Hij vond dat de loterij wel wat loyaler had mogen zijn.

Reden
Maar wat ging er dan fout bij de Staatsloterij? Volgens de woordvoerder van de Staatsloterij ging het om een menselijke fout. Een wijzing werd niet op de juiste wijze doorgevoerd.

Leo kan er achteraf wel een beetje om lachen. "Ze zeggen dat als mensen je onterecht doodverklaren, je honderd jaar wordt", zegt hij tegen de krant. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →