Roda haalt aanvallende versterking Simakala op bij Gladbach

Print
Roda haalt aanvallende versterking Simakala op bij Gladbach

Afbeelding: Roda JC

De nieuwe aanvallende versterking van Roda luistert naar de naam Ba-Muaka 'Chance' Simakala.

‘Chance’, zoals de roepnaam van de 21-jarige Duitse Congolees luidt, komt over van het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach. Hij had nog een doorlopend contract in Duitsland, maar komt transfervrij naar Kerkrade. Gladbach heeft wel een doorverkooppercentage bedongen.

Schaduwspits
De nieuwe aanwinst wordt in eerste instantie gezien als schaduwspits, vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven. "Hij is niet echt een spits en ook niet echt een nummer tien, al kan hij die posities ook gemakkelijk invullen."

Vlak over de grens
Simakala doorliep de jeugdopleiding van Alemannia Aachen en stapte in 2011 over naar Mönchengladbach. Daar speelde hij een paar keer in het eerste elftal, maar kwam hij vooral uit voor het tweede. De aanvaller is afkomstig uit uit Eschweiler, vlak over de grens bij Kerkrade. Ook dat is een voordeel, vindt Van Veldhoven. "Hij kende de club al een beetje en spreekt Duits, Engels, Frans en zelfs een beetje Nederlands."

Spits
Nu de eerste aanvallende versterking binnen is, hoopt Van Veldhoven door te pakken. Ook met Simakala in de gelederen mist Roda nog steeds serieuze power in de punt van de aanval. "We zoeken nog iemand die ook als aanspeelpunt kan fungeren of gevaarlijk kan zijn met het hoofd." Of zo’n speler er nog komt is niet zeker. "We willen alleen een speler nemen als we écht denken dat het een meerwaarde is."