'Jonathan Okita alleen weg bij reuzenbod'

Print
'Jonathan Okita alleen weg bij reuzenbod'

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Jonathan Okita zal alleen bij MVV vertrekken als er een 'reuzenbod' op de speler wordt uitgebracht. Dat zegt MVV-directeur Paul Penders.

Sinds deze week heeft voor het eerst een aantal clubs geïnformeerd naar de vleugelspeler. Het gaat om clubs uit binnen- en buitenland, zo stelt Penders. "Het gaat echter nog niet om een concreet bod. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of hij weer traint en ze proberen te polsen hoeveel geld wij voor hem willen hebben."

Hoeveel euro Paul Penders onder een 'reuzenbod' verstaat, is niet helemaal duidelijk. Hij wil er zelf niets over zeggen. Penders zegt dat MVV kan wachten op een reuzenbod.

Overstappen
"Wij hoeven Okita zeker niet te verkopen. "Onze financiële positie is prima. We hebben het geld niet per se nodig. Hij was afgelopen seizoen onze topscorer en hij is een heel belangrijke speler voor ons team." De problemen van de afgelopen week zijn achter MVV en Okita gelaten. De rappe buitenspeler kon zich lange tijd niet motiveren om zich vol in te zetten voor MVV, omdat hij wilde overstappen naar een andere club. Trainer Ron Elsen liet hem vervolgens apart trainen.

Welke clubs interesse hebben getoond, wil Penders niet zeggen. Wel zegt hij dat het onwaarschijnlijk is dat Okita naar een concurrent in de eerste divisie zal overstappen. "We zijn niet achterlijk. We gaan niet onze concurrentie sterker maken."

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.