'Jonathan Okita alleen weg bij reuzenbod'

Print
'Jonathan Okita alleen weg bij reuzenbod'

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Jonathan Okita zal alleen bij MVV vertrekken als er een 'reuzenbod' op de speler wordt uitgebracht. Dat zegt MVV-directeur Paul Penders.

Sinds deze week heeft voor het eerst een aantal clubs geïnformeerd naar de vleugelspeler. Het gaat om clubs uit binnen- en buitenland, zo stelt Penders. "Het gaat echter nog niet om een concreet bod. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of hij weer traint en ze proberen te polsen hoeveel geld wij voor hem willen hebben."

Hoeveel euro Paul Penders onder een 'reuzenbod' verstaat, is niet helemaal duidelijk. Hij wil er zelf niets over zeggen. Penders zegt dat MVV kan wachten op een reuzenbod.

Overstappen
"Wij hoeven Okita zeker niet te verkopen. "Onze financiële positie is prima. We hebben het geld niet per se nodig. Hij was afgelopen seizoen onze topscorer en hij is een heel belangrijke speler voor ons team." De problemen van de afgelopen week zijn achter MVV en Okita gelaten. De rappe buitenspeler kon zich lange tijd niet motiveren om zich vol in te zetten voor MVV, omdat hij wilde overstappen naar een andere club. Trainer Ron Elsen liet hem vervolgens apart trainen.

Welke clubs interesse hebben getoond, wil Penders niet zeggen. Wel zegt hij dat het onwaarschijnlijk is dat Okita naar een concurrent in de eerste divisie zal overstappen. "We zijn niet achterlijk. We gaan niet onze concurrentie sterker maken."