All American Day in Weert

Print
All American Day in Weert

Sfeerbeeld All American Day. Afbeelding: jan paul kuit

De binnenstad van Weert (en de wijk Fatima) staan zondag in het teken van de populaire All American Day die na jaren van afwezigheid terug is van weggeweest.

Bezoekers kunnen (uiteraard) hamburgers en hotdogs verwachten, Amerikaanse muziek, heel veel oldtimers met hun blinkend gepoetste chromen bumpers en foodtrucks.

Bijzonder onderdeel zijn de auto’s zoals Amerikaanse trucks, klassiekers en werkmachines die in een parade door de binnenstad van Weert trekken. Na de parade worden de voertuigen langs de kant gezet en kunnen bezoekers de wagens van dichtbij bewonderen. Eerdere edities van het evenement trokken 40.000 à 45.000 mensen naar Weert. Organisator John van den Boogaard verwacht niet meteen zulke hoge aantallen bezoekers, maar gokt op circa 15.000 bezoekers.

Kijk in onze Uitagenda voor meer activiteiten in en rond Limburg

Er zijn diverse podia met optredens en op de Nieuwe Markt staat modelautoclub Mach One uit Helmond. Op de Markt en in het Fatimapark is een markt met (Amerikaanse) spullen en foodtrucks. Het evenement is gratis toegankelijk op de feesttent in het Fatimapark na, waar tributebands te zien zullen zijn van Live, de Rolling Stones en Bruce Springsteen.

>> All American Day, Weert, zondag 12 augustus van 11 tot 21 uur. Kijk voor meer info op www.aadw.nl