Ruim 100 batteraove slapen in tentjes op buurtcamping Wittevrouwenveld

Print

Afbeelding: Sjak Planthof

Meer dan 100 kinderen uit Maastricht verblijven deze week dag en nacht op de tijdelijke stadscamping 'Heppie bij de Liewe' in het Leeuwenpark achter Trefcentrum Wittevrouwenveld. Ze doen mee aan een jeugdkamp van Happy Kids. Overdag vermaken ze zich met een boordevol spelprogramma, om 's avonds moe maar voldaan in hun tentjes te kruipen.

Het is vandaag woensdag 8 augustus een bewolkte dag. Twee king size zwembaden met enigszins troebel geworden water, aan de rand van het speelterrein annex 'camping', getuigen er echter van dat er de voorbije twee tropische dagen volop van gebruik is gemaakt door de Maastrichtse jonge deelnemers aan het jeugdkamp die tussen de bedrijven door verkoeling zochten.

Happy Kids
Jeugdclub de Happy Kids is al ruim 20 jaar een begrip in Maastricht Noord Oost. Maar liefst 25 vrijwilligers staan wekelijks klaar om kinderen vanaf 4 jaar te vermaken met allerlei activiteiten. Zo ook deze week op buurtcamping 'Heppie bij de Liewe', ingeklemd tussen de Lourdeskerk en trefcentrum Wittevrouwenveld.

Carnavalsdag
Elke dag staat in het teken van een thema, zoals Flower Powerdag, Sprookjesdag en vrijdag op de slotdag uiteraard Carnavalsdag. Het jeugdzomerkamp is er voor kinderen in de leeftijd tussen vier en vijftien jaar oud, waarbij het dagprogramma is gesplitst in onderdelen voor de jongsten en de oudsten. 

Samen eten
Midden op het terrein, tussen de tientallen tentjes, staat een grote paviljoentent waar samen aan lange tafels onbeten en geluncht wordt. Iedere middag tussen 16.00 en 18.00 uur moet de jeugd even twee uurtjes naar huis om zich te wassen of te douchen en thuis te eten. Daarna checken ze weer in op de 'camping' voor activiteiten zoals mini-disco, film, weerwolven, vossenjacht, kampvuur en een afsluitende bonte avond.

Oogjes toe
En als de dag dan om is gaan de kleinsten als eersten naar hun luchtmatrasjes, onder de beschermende hoede van vrijwilligers op het met hekken omheinde kamp. Als ook de tieners slaap krijgen, ritsen zij iets later hun tentjes dicht. Na wat gegiechel en gestommel gaan ook bij hen de oogjes toe. Blijven slapen, hoewel een onmisbare ervaring, is niet verplicht voor de deelnemers aan het kamp.

Meer informatie: www.happykidsclub.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen