Venlose haalt duizenden euro's op voor slachtoffers Lombok

Print
Venlose haalt duizenden euro's op voor slachtoffers Lombok

Dauja in 2016 tijdens haar stage bij LombokCare Foundation. Afbeelding: Instagram Dauja van Dalen

Venlo - Verbijsterd was Dauja van Dalen toen ze zag dat de teller van haar doneeractie voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok van 0 euro naar ruim 4340 euro is gestegen. "Wie had dat gedacht? Nou, ik niet hoor", zegt ze blij.

"Ja, ik heb echt gehuild. Tranen van geluk. Ik vind het zo mooi om te zien dat zó veel mensen vertrouwen in mij hebben. Het is echt geweldig."

Maandagmorgen startte de 26-jarige Venlose vanuit Indonesië een crowdfundingsactie voor de slachtoffers. Binnen drie dagen bleven bekenden en onbekenden geld doneren. Zo’n 1600 euro heeft ze al gedoneerd aan goede doelen zoals Stichting Impian Anak. Deze stichting zorgt er onder meer voor dat de nabestaanden water, voedsel, kleding en sanitaire middelen krijgen. "Als mijn vrienden nou eens twee biertjes minder zouden drinken, besparen ze zich die vijf euro. Voor die vijf euro kan een slachtoffer een heel weekend van eten en drinken", noemt Dauja als voorbeeld.

Lees ook: Venlose start doneeractie voor slachtoffers aardbeving Lombok

Geen einddatum
Inmiddels hebben hulpdiensten het dodental bijgesteld naar 347. Zo’n 2500 mensen zijn in ziekenhuizen opgenomen en ruim 156.000 mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.

Daarom heeft Dauja geen einddatum op haar doneeractie gezet. "De chaos hier is enorm. Volgende week ga ik zelf meehelpen. Dan gaat het echte werk beginnen."

Niet alleen Dauja zet zich in voor de slachtoffers van de aardbeving. Ook de Venlose Jazzy Taihuttu (26), die op Bali woont, helpt mee met een actie. Momenteel is ze in Nederland en zondag bereidt ze vanuit haar ouderlijk huis een Indonesisch vegetarisch gerecht voor. Een maaltijd kost tien euro en ook dat geld gaat naar de slachtoffers.

Dauja stuurde De Limburger enkele foto's toe om een beeld te schetsen hoe het gebied na de aardbevingen eruit ziet.