Jeu R. in hoger beroep tegen veroordeling tot 25 jaar voor aanslagen

Print
Jeu R. in hoger beroep tegen veroordeling tot 25 jaar voor aanslagen

In maart 2016 werd het Mercedes-busje van Jan S. in Ohé en Laak beschoten. Afbeelding: Archieffoto Kevin Geurtjens

Jeu R. (50) uit Echt heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 25 jaar cel voor vier moordpogingen en het bezit van grote hoeveelheden wapens en munitie.

Dat heeft de rechtbank Limburg woensdag bevestigd.

Jeu R. wordt als de dader gezien van de mislukte aanslagen in 2014 en 2016 op Jan S. uit Ohé en Laak. Beide vonden plaats in de buurt van de brug over het Julianakanaal op de grens van Echt en Ohé en Laak. Bij de tweede aanslag zaten ook zijn vrouw en zoontje in de auto. Jan S. raakte toen zwaargewond aan zijn beide benen. 

Celstraf
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft eind juni 26 jaar en acht maanden celstraf tegen Jeu R. geëist. Eind juli deed de rechtbank in Maastricht uitspraak in de zaak: 25 jaar cel. De rechters bepaalden ook dat R. aan het slachtoffer bijna 93.000 euro schadevergoeding moet betalen.

Lees ook: Vier moordpogingen: eis 26 jaar en acht maanden tegen Jeu R.

De rechters noemden in hun vonnis R. een gewetenloze man, die beschikte over een grote voorraad gevaarlijke wapens, munitie en explosieven. De moordpogingen zouden in verband staan met het criminele milieu. 

Vakantie
Opmerkelijk is dat Jeu R. nooit is verschenen op een openbare zitting over de moordpogingen. De vraag is of hij dat over ongeveer drie maanden, als het hoger beroep voor het eerst op de rol van het gerechtshof in Den Bosch staat, wel zal doen. Advocaat  Ronald van der Horst van R. was wegens vakantie niet bereikbaar voor een reactie. Hij bepleitte in juni vrijspraak voor de moordpogingen. 
 

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu