Evenementenbureau Pepr organiseert Valkenburgse kerstmarkt

Print
Evenementenbureau Pepr organiseert Valkenburgse kerstmarkt

De bezoekers zullen er waarschijnlijk niet veel van merken dat de kerstmarkt door een nieuwe partij wordt georganiseerd. Afbeelding: Diana Scheilen

Valkenburg / Walem - The Pepr Company uit Margraten gaat samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar de kerstmarkt in de Gemeentegrot organiseren.

De gemeente heeft de evenementenorganisator actief benaderd met de vraag of ze de organisatie op zich wilde nemen. Eerder dit jaar liet Stichting Evenementen Valkenburg Promotions, dat het evenement decennialang neerzette, weten per direct te stoppen met de organisatie.

Veiligheidseisen
Volgens de stichting was het voor hen niet meer op te brengen omdat de afgelopen tijd steeds maar strengere veiligheidseisen werden gesteld. De stichting, die de kerstmarkt wereldwijd mede op de kaart zette, kreeg daarnaast het gevoel dat de gemeente niet bereid was de helpende hand te rijken om al die eisen financieel het hoofd te kunnen bieden.

Belang
De gemeente Valkenburg aan de Geul liet meteen na het vertrek van de stichting weten de organisatie van de kerstmarkt voor dit jaar op zich te nemen. De kerstmarkt is, als onderdeel van het succesvolle evenement Kerststad Valkenburg, van dermate belang voor het Geulstadje dat het geen optie was om een jaar over te slaan.

Lees ook: Kerstmarkt in grotten Valkenburg levensgevaarlijk: 'Grot moet gewoon dicht'

Maar een gemeente is geen evenementenorganisatie. En dus werd onmiddellijk besloten voor de volgende jaren op zoek te gaan naar een nieuwe organisator.

Amstel Gold Race
The Pepr Company is geen onbekende in Zuid-Limburg. Het bureau van Roy Packbier uit Sint Geertruid is onder meer betrokken bij diverse grote wielerevenementen in en rond Valkenburg, zoals de Amstel Gold Race, Volta Limburg en Eroica, en bijvoorbeeld ook Maastrichts Mooiste.

De kerstmarkt belooft er dit jaar ongeveer hetzelfde uit te zien als de voorgaande edities. Er staan geen grote veranderingen in de opzet op stapel, afgezien van de aanvullende veiligheidsmaatregelen.

Vooralsnog wordt er met The Peper Company alleen gekeken naar de editie van dit jaar. Daarna wordt besproken of de organisator bij de kerstmarkt betrokken blijft of dat de zoektocht naar een nieuwe, permanente organisator wordt voortgezet.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje