'Aanpak van illegaal vuurwerk in gevaar'

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© ANP

De aanpak van illegaal vuurwerk dreigt de komende jaarwisseling te mislukken als minister Ferd Grapperhaus van Justitie niet snel komt met een goed doordacht en realistisch plan.

ANP

Hiervoor waarschuwt de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie.

ProblemenVolgens de raad is de huidige werkwijze voor de politie niet uitvoerbaar en zal die leiden tot problemen bij het vervoer en de opslag van illegaal vuurwerk.

Agenten die gevaarlijk vuurwerk in beslag nemen, mogen het niet zelf vervoeren, maar moeten het bewaken tot een gespecialiseerd bedrijf het komt ophalen.

BelofteDit kan volgens de raad twee tot zes uur duren. "De huidige maatregelen zijn echt onuitvoerbaar", zegt Rob den Besten, voorzitter van de cor op de website.

In november vorig jaar heeft de minister de Tweede Kamer beloofd dat hij met een oplossing komt, maar ligt er nog altijd geen kant-en-klaar plan, zegt de ondernemingsraad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee