Paniek door nieuwe aardbeving op Lombok

Print
Paniek door nieuwe aardbeving op Lombok

Afbeelding: Dauja van Dalen

Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw opgeschrikt door een krachtige aardbeving.

Die had volgens de eerste berichten een kracht van 6,2. Getuigen zeggen dat een aantal gebouwen is ingestort. Mensen renden in paniek de straat op.

Het eiland werd zondag al getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9, die werd gevolgd door een serie naschokken.

Dodental
De rampenbestrijdingsdienst zegt dat zeker 168 mensen zijn omgekomen door het natuurgeweld. Volgens sommige schattingen zijn 381 slachtoffers omgekomen, maar rampenbestrijdingsdienst BNPB zegt dat nog moet worden vastgesteld of dat klopt.

"Voor een bevestiging moeten de naam, leeftijd, geslacht en het adres van een slachtoffer bekend zijn", legt een BNPB-woordvoerder uit.

Duizenden gebouwen zijn ingestort of hebben schade opgelopen. Veel toeristen hebben Lombok, een populaire vakantiebestemming, inmiddels verlaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen