Politici geschokt door zelfmoord Haags PVV-raadslid

© ANP

PVV-leider Geert Wilders heeft geschokt gereageerd op het overlijden van het Haagse PVV-fractielid Willie Dille.

ANP

"Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort'', aldus Wilders. "We wensen haar partner, kinderen, haar collega’s uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.''

RutteOok premier Rutte is geschokt "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en J&V minister Ferdinand Grapperhaus", laat hij via Twitter weten.

Lees ook: PVV-raadslid Willie Dille overleden

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken naar aanleiding van het overlijden Dille. Krikke keert terug naar Den Haag. "Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat", aldus Krikke in een schriftelijke verklaring.

MedelevenKrikke heeft namens het hele college en als voorzitter van de gemeenteraad haar medeleven en steun betuigd aan de PVV-fractie. "Mijn gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. Hierbij denken wij ook aan haar collega’s en partijgenoten van de PVV. Dit nieuws is voor iedereen een grote schok."

Dille zat twee jaar voor de PVV in de Tweede Kamer.