Code geel: KNMI waarschuwt voor onweer en windstoten

© Maarten Arts

Het KNMI heeft donderdag code geel afgegeven in verband met onweer met mogelijk windstoten tot 80 kilometer per uur.

Redactie

Vanaf de ochtend trekken er flinke onweersbuien vanuit het zuiden over Limburg. Die gaan gepaard met plaatselijk veel regen, hagel en windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Het weerinstituut waarschuwt om open water en open gebieden te mijden en niet onder bomen te schuilen. Takken kunnen snel afbreken, mede omdat sommige boomsoorten behoorlijk zijn uitgedroogd en vol in het blad staan.

Overlast op A2De fikse regenbui die in de ochtend over het zuiden trok zorgde op de A2 al voor enige overlast. Door de hevige regenval moest het verkeer op de Kruisberg stapvoets rijden. Omdat ter hoogte van het tankstation water op de rijbaan bleef staan werd daar een rijstrook afgezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

WindstotenLater in de middag draait de wind en neemt de kans op zware windstoten toe. Dan zijn er windstoten mogelijk tot ongeveer 80 kilometer per uur. Het zwaartepunt van de storm ligt dan boven de kustprovincies. Daar zijn zelfs windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In België en Frankrijk is de waarschuwing al verhoogd naar code oranje. Mogelijk wordt in Nederland ook nog opgeschaald.

In de nacht naar vrijdag is er veel bewolking en trekken er nog enkele buien over. De minimumtemperatuur daalt naar de 13 graden. In de loop van de nacht neemt de windkracht af.

Ook vrijdag kan het nog kan het weer gaan onweren. De temperatuur blijft dan steken op zo'n 22 graden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee