Sjoerd Ars keert terug bij Fortuna Sittard

© Johannes Timmermans

Sjoerd Ars is teruggekeerd bij Fortuna Sittard. Niet als speler, maar als technisch manager.

Nick Bruls

Volgens Fortuna gaat Ars de club beleidsmatig en operationeel ondersteunen. Dat houdt onder meer in: het scouten van jonge spelers, het ondersteunen van het eerste elftal en het onderhandelen met potentiële nieuwe spelers.

ErvaringFortuna hoopt gebruik te maken van Ars’ ervaringen als speler, hbo-opleiding Topsportmanagement & Ondernemerschap en UEFA-licenties. "Sjoerd heeft als speler een prachtige carrière achter de rug in Nederland en in het buitenland. In de voetbalwereld kent iedereen hem en hij heeft een goede naam opgebouwd", zegt Fortuna-eigenaar Isitan Gün.

Ars: "Twee jaar geleden heb ik als speler bewust voor het project gekozen dat de destijds nieuwe eigenaren hadden bedacht en ingezet. Inmiddels zijn de eerste resultaten daarvan voor iedereen zichtbaar. De komende twee jaren wil ik de ervaringen die ik in mijn carrière heb opgedaan, zowel op als buiten het veld, inzetten om de volgende fase van ons gezamenlijke project te realiseren."

VerhuurdArs werd afgelopen seizoen door de Sittardenaren als speler verhuurd als De Graafschap. Onder toenmalig trainer Sunday Oliseh was er geen plek voor hem in de Fortuna-selectie.

In de zomer zette de aanvaller een punt achter zijn actieve loopbaan, waarin hij ruim 400 wedstrijden speelde en 189 keer scoorde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee