Storing bij Vodafone nu echt voorbij

© ANP

De netwerkstoring bij Vodafone is verholpen. Dat heeft een woordvoerder van de provider laten weten. Wie nog geen signaal heeft, moet zijn telefoon even uit en weer aanzetten, tipt hij.

ANP

De storing, die werd veroorzaakt door een korte onderbreking in het interne Vodafone-systeem dat ervoor zorgt dat telefoongesprekken bij de juiste persoon uitkomen, begon kort na het middaguur. Klanten konden niet meer bellen en gebeld worden en ook waren er problemen met mobiel internet en sms.

HardnekkigNa anderhalf uur meldde Vodafone dat de oorzaak was verholpen, maar dat was te vroeg gejuicht. Het probleem bleek hardnekkig. De systemen moesten op gang komen en daardoor ontstonden wachtrijen, aldus de provider. Aan het begin van de avond was de storing verholpen.

Lees ook: Ziekenhuis Maastricht amper bereikbaar door telefoonstoring

CompensatieEen compensatie zit er niet in, meldt de woordvoerder. Wettelijk hoeft er pas te worden gecompenseerd als de storing langer dan twaalf uur heeft geduurd en dat was niet het geval.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee