Dodental door beving Lombok stijgt naar 259

Print
Dodental door beving Lombok stijgt naar 259

Afbeelding: AFP

Het dodental door de aardbeving van zondag op Lombok is opgelopen tot 259.

Het dodental door de aardbeving van zondag op Lombok is opgelopen tot 259. De dienst rampenbestrijding BNPB heeft dat gemeld. De dienst liet weten dat het dodental nog verder zal stijgen, omdat er nog mensen onder het puin van ingestorte gebouwen liggen.

Officieel
Eerder legde een BNPB-woordvoerder uit dat het officiële dodental wordt vastgesteld op basis van het aantal slachtoffers van wie de naam, leeftijd, geslacht en het adres bekend zijn.

De rampenbestrijdingsdienst liet donderdag weten dat in ziekenhuizen nog ruim duizend mensen liggen die afgelopen zondag gewond zijn geraakt door de beving. Ongeveer 270.000 mensen moesten hun huis verlaten. In totaal werden ongeveer 70.000 huizen, 470 scholen en 65 moskeeën verwoest.

Lombok werd donderdag opnieuw opgeschrikt door een krachtige aardbeving.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen