Tientallen woningen ontruimd vanwege groot gaslek Roermond

Vanwege een groot gaslek in een woonwijk in Roermond zijn donderdagmiddag tientallen woningen ontruimd.

Redactie

Volgens de brandweer gaat het om een lek in een hoofdleiding in nieuwbouwwijk 't Parcje, in het zuiden van de stad. Alle omwonenden moeten hun huis uit en de politie heeft de omgeving afgezet. De bewoners worden opgevangen bij restaurant Parkzicht en bij buurthuis 't Trefpunt.

WaterschermDe brandweer is ter plaatse en heeft onder meer uit voorzorg een zogeheten waterscherm opgezet om te voorkomen dat het gas zich verspreidt. Medewerkers van gasnetbeheerder Enexis zijn ook gearriveerd.

De brandweer meldt dat bij graafwerkzaamheden een hoofdgasleiding is geraakt. In de buurt is duidelijk het sissende geluid van ontsnappend gas te horen. Zowel de brandweer als de politie en marechaussee zijn met veel mensen ter plaatse.

Dringende oproepDe veiligheidsregio heeft inmiddels een dringende oproep gedaan om de plek van het gaslek niet te bezoeken. De hulpverlening kan er door worden gehinderd.

VerkeerHet verkeer op de Sint Wirosingel loopt door de afsluiting behoorlijk vast. Omdat de A73 is afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden is er veel extra verkeer dat normaal over de snelweg gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee