Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Gastvrije porties, bonkige service

Terras van Le Cremant in Schimmert. Afbeelding: Ray Simoen

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Le Cremant deze week zijn smaakpapillen op hol?Terras: zomers vrolijk; keuken: minder joyeus.

Limburg lijkt een lappendeken van regio’s, die aan elkaar genaaid zijn tot een provincie. Politiek patchwork van ‘Grote Mogendheden’ uit vorige eeuwen. Met dorpen en steden die als kiezelstenen over dalen en heuvels zijn uitgestrooid of als schelpen door de Maas achteloos op de oevers zijn achtergelaten. Toch hebben veel dorpen een ingenieus grid waaraan eeuwenlang is geslepen.



Neem Schimmert. Dat lijkt een slordig samenraapsel van straten en buurtschappen. Maar dit dorp op de ...