Gaslek Roermond: gevaar geweken, bewoners kunnen terug naar huis

Print
Gasbeheerder Enexis heeft het gas in de omgeving van de plek in Roermond waar donderdagmiddag een groot lek was ontstaan afgesloten. Nu wordt geprobeerd om het lek te dichten.

Het lek ontstond bij de aanleg van een nieuwe weg in nieuwbouwwijk 't Parcje. Daarbij werd door een graafmachine een hoofdleiding geraakt. Het gat was zo groot dat het gesis op honderd meter afstand te horen was.

Waterscherm
Uit voorzorg werd direct de omgeving ontruimd en de brandweer ingeschakeld. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, werd het gebied groots afgezet. Tientallen huizen in de directe omgeving zijn ontruimd. Er werd een zogeheten waterscherm opgezet om te voorkomen dat het gas zich zou verspreiden. Later kon gasbedrijf Enexis het gas afsluiten.

Paniek
Kyra Vos en haar vier maanden oude baby werden door de politie gewaarschuwd. "Ik was wel even in paniek, want ik was alleen thuis met de baby en moest ook de katten nog meenemen in de bench. Gelukkig kon ik snel terecht bij een tante die in de buurt woont."

Andere buurtbewoners werden opgevangen bij het nabijgelegen restaurant Parkzicht en buurthuis 't Trefpunt. Ook de Chinees in de buurt bood plek en eten en drinken aan mensen die hun huis uit moesten. Onder de geëvacueerden is ook oud-wethouder Wim Kemp.

Voor het eten
De bewoners kunnen inmiddels terug naar hun huizen. Enexis werkt met man en macht om het lek te dichten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij het incident.

Verkeer
Het verkeer op de Sint Wirosingel liep door de afsluiting behoorlijk vast. Omdat de A73 is afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden is er veel extra verkeer dat normaal over de snelweg gaat.