Vrouw redt 4-jarig jongetje van verdrinkingsdood

Recreatiepark Hengelhoef.

Recreatiepark Hengelhoef. © AD/Pierre van Gerven

Een Nederlandse vrouw blijkt maandag een 4-jarig Belgisch jongetje van de verdrinkingsdood te hebben gered in recreatiepark Hengelhoef in Belgisch Limburg.

Redactie

De moeder van kleuter Rowan begon woensdag via Facebook een gelukte zoekactie naar de onbekende vrouw om haar persoonlijk te bedanken. Rowan ontwaakte woensdagavond uit een coma.

"We zouden zo graag die dappere vrouw leren kennen die Rowan gered heeft", schreef mama Steffi uit Hechtel-Eksel op Facebook. "Het is dankzij haar alertheid en snelle optreden dat we onze zoon nog hebben."'

ReanimatieDe kleuter was in een onbewaakt moment de zwemvijver van recreatiegebied Hengelhoef in Houthalen-Helchteren ingelopen. Een vrouw die met haar twee hondjes langsliep, zag het jongetje drijven en haalde het kind uit het water.

Twee Nederlandse jongeren uit Emmen en een personeelslid snelden ook toe en begonnen met de reanimatie. Het jongetje werd naar Leuven overgebracht.

Rowans ouders maakten vandaag bekend dat zij de Nederlandse vrouw hebben gevonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee