Okita in belangstelling van NEC

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

MVV-aanvaller Jonathan Okita (21) staat in de belangstelling van NEC. De interesse wordt bevestigd door bronnen rond de club.

Jasper van Gruijthuijsen en Emil Visser

De buitenspeler, die graag weg wil bij de Maastrichtse club, staat al langer op de radar van NEC, zegt Jean-Christophe Bury, de zaakwaarnemer van Okita. “Ze hadden al interesse toen hij op proef was bij MVV. Maar hij koos toen voor MVV. Ik denk dat het nu onmogelijk is om naar NEC te gaan. Volgens mij hebben ze het budget niet om de speler te kopen.” Bury zegt dat hij op dit moment niet in onderhandeling is met NEC en MVV. Okita heeft nog een contract voor één seizoen bij MVV.

ReuzenbodTechnisch directeur Remco Oversier van NEC, die nog twee buitenspelers naar Nijmegen wil halen, gaat niet in op namen. Datzelfde geldt voor Paul Penders, die eerder liet weten dat Okita alleen voor een ‘reuzenbod’ weg mag.Ook ziet Penders niets in een overgang naar een andere club uit de eerste divisie. “We zijn niet achterlijk. We gaan niet onze concurrentie sterker maken.”

Okita scoorde afgelopen seizoen 18 keer voor eerstedivisionist MVV in 36 duels. Eén van die doelpunten maakte hij tegen NEC.

OngemotiveerdDe afgelopen weken botste de houding van Okita met de trainersstaf. De clubtopscorer van afgelopen seizoen was ongemotiveerd en kon het niet opbrengen om te spelen voor MVV. Daarop mocht hij niet meer met de hoofdmacht van MVV meetrainen.

Komt dat SchotKijk naar de eerste aflevering van Komt dat Schot:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee