Noodweer in Zuid-Frankrijk: honderden campinggasten geëvacueerd

Print
Noodweer in Zuid-Frankrijk: honderden campinggasten geëvacueerd

Reddingswerker bij een camping die door het noodweer is getroffen. Afbeelding: AFP

Honderden campinggasten zijn donderdag geëvacueerd in het zuidoosten van Frankrijk vanwege hevige storm en regenval. Een Duitse man (70), die toezicht hield op een zomerkamp voor kinderen, is nog vermist.

De 126 Duitse kinderen van 6 tot 17 jaar oud die op zomerkamp waren, zijn wel geëvacueerd. Ze verbleven op een camping in Saint-Jean-de-Peyrolas, ten noorden van het departement Gard aan de grens met de Ardèche, meldt het Franse BFMTV. Zeven van hem zijn in het ziekenhuis opgenomen. 

De vermiste man zat in een caravan ten tijde van het stijgende water en het voertuig werd weggespoeld. Vijf kinderen die daar bij waren zijn wel teruggevonden.

Schade
De zware onweersbuien in het zuidoosten van Frankrijk, die gepaard gingen met hagel en sterke windstoten, veroorzaakten aanzienlijke schade. Zo zitten ongeveer twintig mensen vast op twee campings die in de buurt van de Ardèche liggen. 

De autoriteiten houden er rekening mee dat de rivier buiten de oevers treedt en daarom willen ze de toeristen evacueren. De krant Sud Ouest meldt dat het in veiligheid brengen van twintig campinggasten vanmiddag wegens het slechte weer nog niet is gelukt. 

Geëvacueerd
In Berrias-et-Casteljau moesten 84 kinderen geëvacueerd worden van een camping. Ze zijn ondergebracht in het gemeentehuis. Het kleine stadje zou via de gewone toegangswegen niet meer toegankelijk zijn. In totaal zijn in die buurt 160 mensen geëvacueerd van twee campings en een vakantiecentrum.