Popconcert op straat met kampvuur en zitzakken

Print
Popconcert op straat met kampvuur en zitzakken

Pablo van de Poel. Afbeelding: AD/Marco Okhuizen

Sittard - De Paardestraat, in het hart van de Sittardse binnenstad, vormt binnenkort een niet alledaags decor voor een popconcert in de openlucht. Compleet met kampvuur, vuurkorven en speciale zitzakken voor het publiek.

Het evenement, op touw gezet door muziekwinkel Music Machine,  vindt plaats in de avonduren van donderdag 30 augustus. Zanger-gitarist Pablo van de Poel, voorman van de Limburgse bluesrockband DeWolff die momenteel een Europese tournee afwerkt ter promotie van haar nieuwe album Thrust, verzorgt dan een live-optreden voor de deur van de winkel. De 26-jarige Sittardenaar, die ook actief is als producer van jonge Nederlandse artiesten en die in Utrecht een eigen opnamestudio heeft, laat zich die avond bijstaan door een reeks bevriende sessiemuzikanten.

Solo-album
Aanleiding voor het concert is de lancering van Van de Poels eerste solo-album, getiteld Americanalog. De dertien songs op de plaat schreef Van de Poel eind vorig jaar tijdens een lange rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Echtgenote Nikki van de Poel, een beroepsfotografe die opereert onder de artiestennaam Satellite June, maakte daarvan een uitgebreid beeldverslag dat tegelijk met het album in boekvorm wordt uitgebracht.

Expositie
"Een aantal van die foto’s gaan we op groot formaat exposeren in onze zaak”, vertelt eigenaar Rino Vincken van Music Machine. "Eerst zijn ze te zien op Lowlands (internationaal popfestival op 17, 18 en 19 augustus in Biddinghuizen, red.), direct daarna komen ze naar ons. Je weet natuurlijk nooit, maar normaal gesproken blijven ze daar enkele weken hangen”, zo laat de Sittardse ondernemer weten.

Het optreden van Pablo van de Poel  en begeleidingsband op 30 augustus begint rond de klok van 21 uur. Plaats van handeling is de Paardestraat in de binnenstad van Sittard. De toegang is gratis.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje