VVV geeft testspeler Borgmann contract

© Youtube

VVV gaat verder met Axel Borgmann (24). De linksback heeft na een week proefdraaien een eenjarig contract afgedwongen met de optie voor nog een seizoen.

Qasim Hakim

Borgmann deed afgelopen zaterdag een kwartier mee in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam en trainde deze week met de selectie van Maurice Steijn waar hij een goede indruk achterliet.

Op de bankNaar verluidt zal Borgmann zaterdagavond al op de bank zitten als VVV het in Tilburg opneemt tegen Willem II. Borgmann kan zowel op de linksback- als de rechtsbackpositie uit de voeten. "In een 1-4-4-2 formatie kan hij ook spelen als buitenste middenvelder", aldus technisch manager Stan Valckx.

De in Mülheim geboren Borgmann speelde in de jeugdopleidingen van MSV Duisburg en Schalke’04. Met de onder 19 van laatstgenoemde club veroverde hij de Duitse landstitel in 2012.

Van een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Na een periode van twee seizoenen in het tweede elftal van Schalke verkaste hij in 2015 naar FC Vaduz. Daar speelde hij de afgelopen drie seizoenen.

Komt dat SchotKijk naar de eerste aflevering van Komt dat Schot:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee