Uitschakeling dreigt voor Feyenoord na wanprestatie

© ANP

Feyenoord heeft zichzelf donderdagavond compleet voor schut gezet tegen Trencín. De Rotterdamse club verloor met liefst 4-0 van de Slowaakse nummer vijf.

Redactie

Daardoor is de Nederlandse bekerhouder nu al praktisch uitgeschakeld voor de poulefase van de Europa League.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan tegen het goed voetballende team van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz. Antonio Mance (tweemaal) en Azango Elayo (eenmaal) maakten de doelpunten. In de tweede helft prikte Mance er nog een derde voor zichzelf en een vierde voor zijn club bij. GehavendFeyenoord was fors gehavend. Onder meer Robin van Persie, Nicolai Jorgensen en Eric Botteghin ontbraken in het snikhete Zilina. Vooraf had Van Bronckhorst echter al aangegeven dat niet als excuus aan te voeren voor een eventuele nederlaag. Maar dat de nederlaag zo fors zou kunnen zijn had hij vermoedelijk niet verwacht. Feyenoord werd een wedstrijd lang compleet weggetikt tegen de club, die begroting-technisch van het niveau FC Oss is. RotsfeerKomende zondag opent Feyenoord de competitie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Zelden zullen de Rotterdammers in zo'n rotsfeer hebben toegeleefd naar een ouverture als nu. Die zo lucratieve poulefase van de Europa League is verder weg dan ooit. Alleen een wonder kan Feyenoord naar de volgende ronde tegen het Oostenrijkse Sturm Graz helpen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee