Budget voor Burendag is op door enorme belangstelling

Print
Budget voor Burendag is op door enorme belangstelling

Burendag in 2009, aan de Mosasaurusweg in Sint Pieter. Afbeelding: Harry Heuts

Buurten in Maastricht die zich nu nog willen aanmelden voor Nationale Burendag van zaterdag 22 september, kunnen geen financiële bijdrage meer aanvragen voor hun activiteit. Het budget is op.

Activiteiten kunnen nog wel worden aangemeld, maar dan zonder de bijdrage, aldus organisatoren Oranjefonds en koffieproducent Douwe Egberts.   

Zij melden dat het beschikbare budget is opgesoupeerd, doordat de animo voor deelname opnieuw groter is dan het jaar ervoor. 

Maximaal 400 euro
Ieder jaar kunnen buurten een bedrag tot 400 euro aanvragen bij het Oranjefonds voor een Burendagactiviteit. Activiteiten die voor 1 september aanstaande worden aangemeld, krijgen nog wel een zogenaamd Burendag feestpakket.

Eén miljoen deelnemers
Douwe Egberts zette in 2006 de eerste Burendag op touw, met 300.000 deelnemers. Het Oranjefonds haakte in 2008 aan. Jaarlijks doen inmiddels ruim 1 miljoen mensen mee.

24 activiteiten in Maastricht
Buurten in Maastricht hebben inmiddels 24 activiteiten aangemeld voor Burendag. Dat zijn bijvoorbeeld een buurt-barbecue in Pottenberg, Zeg het met bloemen aan de Grote Gracht, Sint Maartenspoort in Beweging en Opschonen van de Roserije in  De Heeg.

Elf gemeenten doen niet mee
Voor de 13e editie van Burendag hebben zich 300 buurten in Limburg aangemeld, die meedoen aan de dag waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Slechts in elf Nederlandse gemeenten zijn er tot op heden geen activiteiten aangemeld. 

Steuntje in de rug
Dit jaar krijgen buurten waar weinig verbinding is en die het niet lukt zelf een burendag van de grond te krijgen, een steuntje in de rug. De  organisatie neemt voor het eerst in een aantal van dergelijke  buurten de leidende rol op zich.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje