Kiek van Toen: Dorpswinkel

Print
Kiek van Toen: Dorpswinkel

Afbeelding: Archief De Limburger

Vijftig jaar staat ze al in haar dorpswinkel met koloniale waren waar ook waspoeder, sigaren, huishoudelijke artikelen en ijsjes kunnen worden gekocht. Alle mensen in het dorp kennen haar en noemen haar tante.

In welke plaats is deze kiek gemaakt, en wie herkent de bijna 75-jarige winkelierster op deze foto uit maart 1972?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Het is de winkel van 'tant Jetje' zoals wij haar noemden. Zij had een geweldig leuk klein winkeltje. Achter de toonbank stonden potten vol met snoep en je kon dan voor een dubbeltje of een kwartje een grote puntzak vol snoep kopen. Jeugdsentiment!!!.
Marleen Neis
Grevenbicht

Hallo Peter,
De mevrouw op de foto is tant Jetje. Wij noemden haar zo tant Jetje "op staai", dit is waar ze woonde. Leuk dat tante Jetje in de gezèt stjuit.
KIEK VAN TOEN MÓT ZEKER BLIEVE IN DE GEZÈT.
Groetjes
Marina Claessen

Goedemorgen,
Dit was mijn buurvrouw tante Jet uit Grevenbicht..of te wel Beeg... Wat is dit een leuke herinnering ... Iedereen kende haar in Beeg. Ze was zelfs op zondagmiddag nog open ... Verder ging ik voor haar altijd op de zaterdagmorgen naar de slager en mocht dan als ik terugkwam voor 1 gulden wat snoep uitzoeken ... Voor mijn gevoel is ze wel doorgegaan tot in de 80 jaar met de winkel ... Echt leuk om haar weer te zien in de winkel ... Tante Jet !
Groetjes
Danielle Jeurissen-Ruber