Loek Consten neemt afscheid van eerste team Weltania

Print
Loek Consten neemt afscheid van eerste team Weltania

Loek Consten namens Weltania in actie tegen Sporting Heerlen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Heerlense amateurvoetballer Loek Consten neemt afscheid van het eerste elftal van Weltania. Zaterdagmiddag wordt er een afscheidswedstrijd voor hem gehouden.

Consten (35) speelde over een periode van 19 jaar 17 seizoenen in het eerste elftal van Weltania, dat momenteel in de derde klasse uitkomt. Die periode werd onderbroken door twee seizoenen waarin hij bij Walram in Valkenburg speelde. De afgelopen jaren was Consten aanvoerder van het team van Weltania dat van de vijfde naar de derde klasse promoveerde.

Afscheidswedstrijd
Zaterdag om 17:00 uur is er op sportpark Terworm een afscheidswedstrijd, waarin het eerste elftal van Weltania het opneemt tegen een team dat door Consten is samengesteld. "Ik heb een team bij elkaar gebracht met mensen met wie ik door de jaren heen heb samengespeeld", zegt de afscheid nemende voetballer. "Daarin zitten onder meer Roel Brouwers en mijn broer Bart."
De afscheidswedstrijd van Loek Consten betekent niet zijn vertrek bij de club. "Komend seizoen ga lager voetballen, in Weltania 3. Dat is een team waarin veel oud-spelers van Weltania 1 zijn terechtgekomen."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje