Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Kweekvlees uit Maastricht: het speelkwartier is voorbij

Mark Post laat een kweekburger zien Afbeelding: David Parry/PA

Maastricht - Het kweken van vlees wordt een serieuze business. Mosa Meat in Maastricht Meat bereidt zich op alle fronten voor op de grootschalige productie van gekweekte burgers en later ook biefstuk. Investeerders verdringen zich voor de deur van de start-up die recent al 7,5 miljoen euro ophaalde.

Het speelkwartier is voorbij. "Nu moet ik leveren”, beseft hoogleraar vasculaire fysiologie Mark Post, onderzoeksleider bij Mosa Meat. "Maar wij zijn wel gewend om te leveren.” Hij is de man die in 2013 tijdens een persconferentie in Londen de wereld versteld deed staan met een hamburger die in het lab was gekweekt, mede met steun van Sergey Brin, medeoprichter van Google.

Hamburgers

De beloften van de techniek zijn groots. Haal een paar cellen - pijnloos - uit een rund en ...