MagnusMosa brengt schaakliefhebbers de kneepjes bij in Geusselthal

Print
MagnusMosa brengt schaakliefhebbers de kneepjes bij in Geusselthal

Schaaktrainer Maarten van Laatum geeft uitleg over de juiste zetten die gedaan kunnen worden. Afbeelding: stichting Limburg Schaakt

Er is een nieuw initiatief voor schaakliefhebbers in Maastricht die zich verder willen bekwamen in het spel: MagnusMosa. De eerste activiteiten zijn twee zomertrainingen, op 16 en 23 augustus, in de Geusselthal.

MagnusMosa is een verwijzing naar de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen en de stad Maastricht. Het is een initiatief van de stichting Limburg Schaakt en is zowel bedoeld voor thuisschakers als voor clubschakers om zich verder te bekwamen in het bordspel.

MagnusMosa is geen vereniging: de activiteiten staan open voor alle schaakliefhebbers, van ieder niveau, zo meldt de Limburgse Schaakbond op zijn website.

Trainingen
De eerste training is op donderdag 16 augustus en wordt verzorgd door veelvoudig clubkampioen Fabian Miesen. Hij vertelt over de zeven basisprincipes van het schaakspel. Hij toont hoe je door toepassen van de principes in iedere situatie tot de juiste zet kan komen.
De tweede training is op 23 augustus en wordt verzorgd door Maarten van Laatum (gediplomeerd KNSB schaaktrainer). Zijn les gaat over mobiliteit in het schaakspel. Hij toont de optimale plek voor de stukken in het spel. En hoe je gebruik maakt van minder mobiele stukken. De les bestaat uit een uitleg waarbij je zelf mee kan doen. Oefeningen en een voorbeeldpartij.

Kosten zijn 5 euro per avond, waarvoor je twee consumpties krijgt. De trainingen kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden, maar sluiten wel op elkaar aan.

Jeugdlessen
Vanaf medio september worden ook iedere vrijdag jeugdlessen verzorgd in sporthal de Geusselt, van 17:00 tot 18:00 uur. Daarnaast worden vanaf september wekelijks schaakactiviteiten aangeboden voor volwassenen op de donderdagavond in de sporthal de Geusselt.
 

Magnus Mosa houdt belangstellenden op de hoogte via Facebook.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen