Eijer heeft zin in debuut: 'Iedereen is er klaar voor'

René Eijer (Fortuna Sittard)

René Eijer (Fortuna Sittard)© Bas Quaedvlieg

Met een nagenoeg fitte selectie keert Fortuna zaterdagavond na zestien jaar terug in de Eredivisie. En daar kijken ze bij de club naar uit, trainer René Eijer voorop.

Tim Geurts

Hij staat net als een groot deel van de spelersgroep voor zijn debuut op het hoogste Nederlandse voetbalpodium. "Eindelijk. Het wordt ook tijd, je merkt het aan die jongens. Iedereen is er klaar voor."

TrappelenFortuna staat kortom te trappelen en wil laten zien wat het kan. "We zullen heus wel eens naar achteren gedwongen worden, maar we gaan echt niet de bus parkeren", is de trainer duidelijk.

Eijer kan in Rotterdam tegen Excelsior beschikken over nagenoeg fitte selectie. Wel ontbreekt Clint Essers vanwege een verrekking aan een kniebandje en ook doelman Aykut Özer is nog niet fit. Hij zal vermoedelijk echter snel weer aansluiten. De enige speler die Fortuna voorlopig moet missen is Amadou Ciss. De Senegalees heeft een scheurtje in zijn hamstring opgelopen in het oefenduel met Barendrecht.

Komt dat SchotKijk naar de eerste aflevering van Komt dat Schot:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee