Eijer heeft zin in debuut: 'Iedereen is er klaar voor'

Print
Eijer heeft zin in debuut: 'Iedereen is er klaar voor'

René Eijer (Fortuna Sittard) Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Met een nagenoeg fitte selectie keert Fortuna zaterdagavond na zestien jaar terug in de Eredivisie. En daar kijken ze bij de club naar uit, trainer René Eijer voorop.

Hij staat net als een groot deel van de spelersgroep voor zijn debuut op het hoogste Nederlandse voetbalpodium. "Eindelijk. Het wordt ook tijd, je merkt het aan die jongens. Iedereen is er klaar voor."

Trappelen
Fortuna staat kortom te trappelen en wil laten zien wat het kan. "We zullen heus wel eens naar achteren gedwongen worden, maar we gaan echt niet de bus parkeren", is de trainer duidelijk.

Eijer kan in Rotterdam tegen Excelsior beschikken over nagenoeg fitte selectie. Wel ontbreekt Clint Essers vanwege een verrekking aan een kniebandje en ook doelman Aykut Özer is nog niet fit. Hij zal vermoedelijk echter snel weer aansluiten. De enige speler die Fortuna voorlopig moet missen is Amadou Ciss. De Senegalees heeft een scheurtje in zijn hamstring opgelopen in het oefenduel met Barendrecht. 

Komt dat Schot
Kijk naar de eerste aflevering van Komt dat Schot: 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.