CDA stelt vragen over communicatie brand Blerick en uitlatingen burgemeester

© De Limburger/Mara van den Oetelaar/

Het CDA in Venlo, de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, heeft vragen gesteld over de ‘haperende communicatie’ rond de brand in Blerick en uitlatingen van burgemeester Antoin Scholten.

Peter Heesen

Fractieleider Tom Verhaegh wil weten waarom de crisiswebsite van de Veiligheidsregio Limburg-Noord die nacht een tijdje uit de lucht was. Het CDA vindt dat ‘dit soort websites 24/7 bereikbaar moet zijn’ en vraagt het gemeentebestuur wat het gaat doen om dat in de toekomst te garanderen.

Lees ook: Kritiek op gebrekkige communicatie over brand Blerick

Onbereikbaarheid websiteVerhaegh hekelt verder de "merkwaardige" opstelling van burgemeester Scholten, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio. Die reageerde na de brand laconiek op de onbereikbaarheid van de website van de Veiligheidsregio en stelde bovendien dat hij die website niet zo belangrijk vindt. Verhaegh: "Op welke wijze wil het college onze burgers dan van informatie voorzien tijdens noodsituaties?"

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee