Drukte op de weg door vakantieverkeer en afsluiting A73

© Google

Vakantieverkeer zorgt vrijdagmiddag voor grote drukte op de Limburgse snelwegen.

Redactie

Ook de afsluiting van de A73 bij Roermond zorgt voor extra verkeer op andere wegen. Vooral op de A2 in zuidelijke richting staan daardoor de nodige files. Onder meer rond Weert en bij Maasbracht staat het vast.

Bekijk hier alle actuele verkeersinformatie.

Ook op N280 in Roermond is het druk. Inmiddels loopt de vertraging daar op tot zo'n drie kwartier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

EindhovenRond Eindhoven gebeurden enkele ongelukken waardoor daar ook veel vertraging is. Richting Maastricht ontstond tussen knooppunt Batadorp en Leenderheide een kilometerslange file omdat daar twee rijstroken werden afgesloten. Ook de lus naar de A67 werd afgesloten.

De ANWB meldt dat er ook een boot van een trailer is geschoven op de A2 en zo de problemen naar het zuiden toe alleen maar toenemen.

Zwarte zaterdagOok zaterdag wordt er extra drukte verwacht. Net als vorige week is er opnieuw sprake van een Zwarte Zaterdag in Europa. Vooral op de Franse en Duitse wegen wordt dan veel fileleed verwacht. Vorige week moesten vakantiegangers in die landen soms vijf uur in de file staan.

De A73 bij Roermond blijft nog het hele weekend dicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee