Limburgse speelsters helpen Ajax aan tweede zege in Europa

Print
Limburgse speelsters helpen Ajax aan tweede zege in Europa

Lewerissa en Ajax-trainer Benno Nihom. Afbeelding: Ajax

De voetbalsters van Ajax hebben ook hun tweede kwalificatiewedstrijd voor de Champions League in winst omgezet.

De landskampioen versloeg de Noord-Ierse club Linfield in Belfast met 2-0. De doelpunten kwamen van twee nieuwelingen, de Finse middenveldster Lina Salmi en aanvalster Vanity Lewerissa uit Maastricht. Keepster Marieke Ubachs uit Dieteren stopte twintig minuten voor tijd een strafschop van de thuisspelende club. Ajax was de kwalificatie begonnen met winst op Wexford Youths uit Ierland (4-1).

Knock-out ronde
De ploeg van trainer Benno Nihom sluit de kwalificatiegroep maandag af tegen Thór uit IJsland. De tien groepswinnaars en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de eerste knock-outronde van de Champions League. Twintig topclubs zijn daarvoor automatisch al geplaatst.

Hoofdtoernooi
Vorig jaar bereikte Ajax het hoofdtoernooi, maar daarin moest de landskampioen in de eerste ronde buigen voor de Italiaanse club Brescia.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.