Extra gietertje water voor jonge bomen op Groene Loper

De jonge aanplant langs de Groene Loper kreeg de afgelopen weken regelmatig extra water om te overleven.

De jonge aanplant langs de Groene Loper kreeg de afgelopen weken regelmatig extra water om te overleven.© Team Communicatie A2 Maastricht

De nog jonge bomen op de Groene Loper hebben tijdens de voorbij tropisch warme weken regelmatig extra water gekregen, omdat hun nog kleine wortels geen vocht diep uit de grond konden halen.

Redactie

Zoals alle natuur, hadden ook de bomen op de Groene Loper het de afgelopen periode flink te verduren. Eerder al hadden de nieuwe bomen een ‘jasje’ van kokos om de stam gekregen om ze te beschermen tegen verbanding door een felle zon.

WatertankwagenTijdens deze extreme zomerweken laat de gemeente zeer regelmatig een watertankwagen een tour maken over het tracé tussen Europaplein en Geusselt. De wortels van de jonge bomen zijn nog aan de kleine kant. Ze kunnen nog geen vocht diep uit de grond halen.

Verlepte bomen EuropapleinBij het Europaplein zijn in 2016 bomen geplant. De meeste bomen hier vertonen een trieste aanblik. Extra water geven is lastig omdat dit vanaf de snelweg moet gebeuren en de verkeersveiligheid in het geding is, aldus Team Communicatie A2 Maastricht. De bomen op deze plek zijn in beheer van Rijkswaterstaat. Vervolgacties zijn nog onbekend.

De meeste bomen langs de Groene Loper zijn nu in beheer bij de gemeente Maastricht. Aan de 'kopse' kanten langs de autosnelweg zijn de bomen in beheer van Rijkswaterstaat. In onderling overleg kan besloten worden bomen te vervangen, zo laat Team Communicatie A2 Maastricht weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee