Van Bommel begrijpt wel dat Ajax als favoriet wordt gezien: 'Maar favorieten worden niet altijd kampioen'

Print
Van Bommel begrijpt wel dat Ajax als favoriet wordt gezien: 'Maar favorieten worden niet altijd kampioen'

Afbeelding: Marcel Bonte

Ajax is voor velen de favoriet om dit voetbalseizoen de titel te pakken: "Het maakt mij niet uit hoor", zei PSV-trainer Mark van Bommel uit Maasbracht, vrijdag tijdens de persconferentie voor aanvang van het seizoen.

"Ik denk dat dat zo is op basis van een aantal aankopen. Het heeft met geld te maken", zegt hij. "Zij halen spelers uit de Premier League, wat voor Nederlandse begrippen buitengewoon is."

Uitzondering
Van Bommel houdt er niet van om veel over andere ploegen te praten, maar maakte in dit geval een uitzondering. Komt het hem niet stiekem goed uit dat Ajax nu alle ogen op zich weet gericht, als het gaat om de landstitel? "Voor mij maakt het niet uit waar de druk ligt. Dat verandert niks aan ons idee hoe wij willen voetballen of ons spelsysteem. Het is wel zo dat niet altijd de favoriet de kampioen wordt of de Champions League wint."

Eerste competitieduel
PSV begint zaterdag met een duel met FC Utrecht aan de competitie en heeft aankoop Ryan Thomas nog niet aan boord. Hirving Lozano is er wel gewoon bij, bevestigde de trainer. Of hij in de basis start, liet Van Bommel in het midden. "Als je hard traint, dan kan er ooit iets ongelukkigs gebeuren. Ik ben blij dat hij weer fit is. Ryan Thomas zit nog niet bij de ploeg. We zien in hem een speler die de technische bagage heeft om op ons middenveld uit de voeten te kunnen." Tegen FC Utrecht past PSV zich niet aan, zegt Van Bommel, iets wat de afgelopen seizoenen om tactische redenen nogal eens gebeurde. "We weten waar de ruimtes liggen die we kunnen aanvallen en hebben geprobeerd ons daarop goed voor te bereiden."

Mogelijkheden
Met de Nieuw-Zeelander aan boord heeft Van Bommel meer mogelijkheden met PSV. Een van de spelers die afgelopen week buiten de boot viel, is Bart Ramselaar. Van Bommel geeft nadrukkelijk aan dat hij 'zeker niet afgeschreven is'. "Hij is heel even geblesseerd geweest en eruit geweest, maar speler van PSV en een van de opties die ik heb."