OM: 'Te weinig om onderzoek te starten naar verkrachting Willie Dille'

Willie Dille.© ANP

Er komt vooralsnog geen nader onderzoek door justitie naar de mogelijke verkrachting en ontvoering van PVV-raadslid Willie Dille. Dat is zojuist bekend bekend gemaakt door de Haagse driehoek met daarin politie, justitie en burgemeester Pauline Krikke.

AD/Ingrid de Groot

Justitie stelt dat in zedenzaken mogelijke slachtoffers met grote zorgvuldigheid door de politie worden bejegend en dat er meerdere gesprekken met Dille zijn geweest. "Soms ook op verzoek van mevrouw Dille. Daarin heeft ze steeds aangegeven geen aangifte te doen en ook geen bemoeienis van de politie te willen. Ze heeft om die reden ook niet meer informatie willen verstrekken op basis waarvan ambtshalve een onderzoek gestart had kunnen worden," aldus het Openbaar Ministerie.

Aanknopingspunten"Derhalve waren en zijn er te weinig aanknopingspunten om een onderzoek op te starten naar zowel de ontvoering, als de verkrachting, als de aantijging aan het adres van raadslid Van Doorn."

Politie en Openbaar Ministerie benadrukken dat zij aanwijzingen die alsnog aanknopingspunten bieden, serieus zullen nemen.

'Tragische dood'Gemeente, politie en het OM hebben vrijdag uitvoerig gesproken over de tragische dood van Willie Dille, stelt de driehoek. "Daarbij is tegen het licht gehouden wat de afgelopen tijd is gebeurd."

Lees ook: Politici geschokt door zelfmoord Haags PVV-raadslid

Burgemeester Pauline Krikke en de politie hebben volgens de driehoek meermalen gesproken met Willie Dille en aangedrongen op aangifte. "Om redenen die wij niet kennen, heeft zij dat niet gedaan. Justitie en politie hebben onvoldoende aanknopingspunten gekregen om te kunnen komen tot een onderzoek."

PolitieHet Openbaar Ministerie laat ook weten dat Dille eind vorig jaar door de politie is benaderd om aangifte te doen of haar verhaal te vertellen. "Dit gebeurde nadat zij het aan iemand uit haar omgeving had verteld en die melding is bij de politie terechtgekomen."

De driehoek meldt ook dat meldingen van bedreigingen die Dille heeft gedaan, direct door de politie zijn opgepakt. "Ook hier was de uitkomst dat er onvoldoende concrete informatie volgde."