Selfieruzie van Nederlandse (19) ontaardt in gevecht bij fontein Rome

De vrouwen vlogen elkaar ook letterlijk in de haren.

De vrouwen vlogen elkaar ook letterlijk in de haren. © Twitter

Nederlandse toeristen hebben donderdagavond ruzie gekregen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Bij de Trevi-fontein ontstond een discussie over een selfieplek wat binnen enkele minuten uitdraaide op een gevecht tussen een Nederlands en een Amerikaans gezin, meldt de politie.

AD/Caspar Naber

Een 19-jarige Nederlandse vrouw kreeg het omstreeks 19.30 uur bij de wereldberoemde Trevi-fontein aan de stok met een 44-jarige Amerikaanse van Italiaanse afkomst. De ruzie lijkt volgens de politie te zijn ontstaan door dat de twee een selfie wilden nemen op dezelfde plek, dichtbij de fontein.

Acht personen'Beide vrouwen beschouwden die plek als de beste locatie voor een foto van zichzelf met het monument achter hen. De twee begonnen elkaar weg te duwen en raakten slaags. Hun familieleden mengden zich onmiddellijk in de strijd en deelden rake klappen en trappen uit. In totaal waren acht personen betrokken bij het incident. Onder hen drie minderjarige vrouwen: de 13-jarige zus van de Nederlandse vrouw, de 17-jarige dochter van de Amerikaanse en een even oude vriendin', schrijft de Italiaanse hoofdstedelijke politie op Facebook.

Twee bij de fontein gestationeerde politieagenten wisten de gemoederen volgens haar te bedaren. Althans zo leek het. 'De wapenstilstand was van korte duur. Na een paar minuten werd de groep opnieuw gewelddadig waardoor er twee andere patrouilles aan te pas moesten komen. Dankzij die tussenkomst kon erger worden voorkomen.'

'Duw' Volgens de Nederlanders begon de ruzie door de Italo-Amerikanen. "Mijn dochter ging op de rand van de fontein zitten. Even later nam een Italiaanse man plaats naast haar. Een nogal potige man. Hij heeft mijn dochter misschien wel gevraagd om op te schuiven of weg te gaan maar ze spreekt geen Italiaans en bleef dus zitten. Plotseling geeft die man haar zomaar een duw en springt bovenop haar! Zijn vrouw begon ook ineens te slaan. Toen zijn wij ertussen gekomen om onze dochter te beschermen", verklaarde de moeder tegenover RTL Nieuws. "Intussen waren ze naar mijn andere dochter van 13 gelopen en begonnen ze haar te slaan. Toen heb ik ze aan de haren getrokken om ze bij mijn kinderen vandaan te halen", aldus de vrouw.

Proces-verbaalDe betrokken toeristen liepen slechts enkele kneuzingen op. De politie maakte naar eigen zeggen proces-verbaal op wegens geweld en bedreiging. Volgens de moeder van de 19-jarige Nederlandse deed zij aangifte tegen de aanvallers. "Mijn kleren zijn kapot, mijn nagels gescheurd en mijn duim gekneusd."

Social mediaBeelden van de vechtpartij tussen de toeristen werden massaal gedeeld op social media. Italiaanse en buitenlandse kranten en nieuwssites pikten het verhaal ook breed op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee