Roda sluit oefencampagne af met nederlaag tegen Saoedi’s

© De Limburger

Roda JC heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag.

Jimmy Leenders

In eigen huis ging de ploeg van Robert Molenaar met 1-0 onderuit tegen Al-Batin FC, dat vorig jaar als elfde eindigde in Saoedi-Arabië.

CadeautjeRoda, met nieuweling Simakala aan de aftrap, kwam al na acht minuten op achterstand. Verdediger Richard Jensen wilde de bal terugspelen op de doelman, maar ging hopeloos de mist in. Al-Johani pakte het cadeautje namens Al-Batin uit: 1-0.

StunteligRoda probeerde nog wat terug te doen, maar Werker (kopbal), Milts (vrije trap) en invaller Djim kregen de bal niet voorbij keeper Facchini. Een paar minuten voor tijd kreeg ook Paulissen nog een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar ook zijn schot werd gepakt door de Braziliaan, die verder overigens een stuntelige indruk maakte.

Jong AjaxNa de zeperd tegen de Saoedi’s kan Roda zich gaan opmaken voor het echte werk. Volgende week vrijdag begint de competitie en komt Jong Ajax op bezoek in Kerkrade.

Komt dat SchotKijk naar de eerste aflevering van Komt dat Schot:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee