Gebiedsverbod voor PSV-hooligan die verstandelijke beperkte in gezicht sloeg

Ritchie, Giovanni van Bronkhorst en Kjell.

Ritchie, Giovanni van Bronkhorst en Kjell.© ED/Theo Maas

Een man die tijdens de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord een verstandelijk beperkte jongen sloeg die juichte voor Feyenoord krijgt een gebiedsverbod.

ANP

Hij mag twaalf maanden, als PSV thuis speelt en bij een huldiging, niet in het centrum en wijken rond het stadion komen. Dat heeft de burgemeester van Eindhoven bepaald.

Lees ook: Stadionverbod voor PSV-hooligan die verstandelijke beperkte in gezicht sloeg

Dit gebiedsverbod is een aanvulling op een al eerder opgelegd gebiedsverbod door het Openbaar Ministerie voor 90 dagen in een gebied vlak bij het Philips Stadion. De gemeente meldt dat de man al eerder bekend was wegens gewelddadigheden en dat hij in 2012 een stadionverbod heeft gehad voor het gooien van een fakkel op het voetbalveld.

HerhalingBurgemeester John Jorritsma zegt dat het ,,volstrekt niet normaal'' is, wat er is gebeurd. ,,Het is een ernstige verstoring van de openbare orde. Ik wil herhaling in de stad voorkomen", aldus de burgemeester.

De supporter moet zich overigens op 2 november voor de politierechter verantwoorden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee