Gebiedsverbod voor PSV-hooligan die verstandelijke beperkte in gezicht sloeg

Print
Gebiedsverbod voor PSV-hooligan die verstandelijke beperkte in gezicht sloeg

Ritchie, Giovanni van Bronkhorst en Kjell. Afbeelding: ED/Theo Maas

Een man die tijdens de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord een verstandelijk beperkte jongen sloeg die juichte voor Feyenoord krijgt een gebiedsverbod.

Hij mag twaalf maanden, als PSV thuis speelt en bij een huldiging, niet in het centrum en wijken rond het stadion komen. Dat heeft de burgemeester van Eindhoven bepaald.

Lees ook: Stadionverbod voor PSV-hooligan die verstandelijke beperkte in gezicht sloeg

Dit gebiedsverbod is een aanvulling op een al eerder opgelegd gebiedsverbod door het Openbaar Ministerie voor 90 dagen in een gebied vlak bij het Philips Stadion. De gemeente meldt dat de man al eerder bekend was wegens gewelddadigheden en dat hij in 2012 een stadionverbod heeft gehad voor het gooien van een fakkel op het voetbalveld.

Herhaling
Burgemeester John Jorritsma zegt dat het ,,volstrekt niet normaal'' is, wat er is gebeurd. ,,Het is een ernstige verstoring van de openbare orde. Ik wil herhaling in de stad voorkomen", aldus de burgemeester.

De supporter moet zich overigens op 2 november voor de politierechter verantwoorden.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.