Voor derde keer op rij ingebroken bij kinderboerderij: 'Om mismoedig van te worden'

Print
Voor derde keer op rij ingebroken bij kinderboerderij: 'Om mismoedig van te worden'

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

Stein - Inbrekers hebben voor de derde keer in korte tijd hun slag geslagen in de kinderboerderij van Steinerbos. Ditmaal werd een tiental vogels uit de buitenvolière gestolen.

Ontdaan vertelt beheerder Hans Ottenheijm dat hij vrijdagochtend een ‘netjes’ geknipt gat in de volièreheeft ontdekt en nu valkparkieten, zebravinken en kanaries mist. "Om mismoedig van te worden", zegt hij.

Gereedschap
Eerder deze maand werden bij hem elektrische apparatuur en gereedschap gestolen. Ook namen de inbrekers alle sleutels mee, waardoor Ottenheijm de sloten moest forceren en vervangen.

Na publiciteit over de inbraken werd hem van alle kanten hulp aangeboden. Er werd geld ingezameld via Facebook en in een winkel.

Lees ook: Twee inbraken in één week bij kinderboerderij: ‘Diep treurig’

Het personeel van Steinerbos heeft potjes geplaatst waarin bezoekers kunnen doneren en zamelt ook gebruikt gereedschap. "Veel mensen geen iets. De actie loopt best goed maar het is nog niet voldoende”, zegt een medewerkster.

Hartverwarmend
Ottenheijm is enthousiast over alle handreikingen. "Het is hartverwarmend hoe mensen reageren. Er is zelfs iemand met een aanhanger vanuit Flevopolder hierheen gereden om spullen te brengen.”

Hij gaat bij de directie van het recreatiepark aandringen op maatregelen, waarbij hij denkt aan camerabewaking. "Ik heb door alle hulp meer contact met mensen hier in de omgeving. Zij zeggen last te hebben van baldadige jeugd, die ’s avonds over het hek van het park klimt.”